Wat is eigenlijk het verschil in de vijf presets die de wizard maakt?

Na kalibratie worden er vijf presets gemaakt die een verschillende klankkleur geven. Uiteraard kun je zelf ook presets maken, maar het is fijn dat er al presets zijn, klaar voor gebruik.

presets

 

We hebben een plaatje gemaakt met de grafische weergave van de presets en de bijbehorende filters. De grafieken geven het linker en rechter kanaal weer, rechts bij filters ziet u hoe(veel) filters worden ingezet om de correctie te bereiken.

 

 

  • Comfort: hier wordt de minste correctie toegepast en bovendien het middenhoog iets verzwakt en het laag iets versterkt.
  • Natural: net als comfort, maar hier wordt het karakter van de luidspreker overgenomen (vergelijk met Ongecorrigeerd)
  • Neutral: dit is de standaardcorrectie die Trinnov toepast. Levert een goed resultaat, maar kan iets 'onpersoonlijk' klinken.
  • Precision: hier worden aanzienlijk meer filters toegepast dan bij Neutral. Hierdoor worden nog meer kamerreacties op het geluid gecorrigeerd.
  • Monitoring: hier wordt alles uit de kast gehaald om de invloed van de luisterruimte te elimineren. Levert een heel strak en analytisch geluid op. Geschikt voor opnamestudio's die precies moeten horen wat er opgenomen is.

Het is aan de gebruiker welke preset prettig is. Bovendien kun je de presets zelf ook nog veranderen (en dan in een eigen presetplaats opslaan).